Doodle vacht pakket (Nieuw)

€ 230,00
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

In dit Doodle Vacht pakket zitten 9 basis producten die je nodig hebt om de vacht van je Doodle te verzorgen.


1) Puppyborstel


De puppyborstel is geschikt voor een puppy tot 6 maanden oud. Dit is een zachte borstel voor de pup om te wennen aan het borstelen nog voordat de Doodle in de "vachtwissel" komt.


- Dubbelzijdige hondenborstel met aan de ene kant metalen pennen met beschermde dopjes en aan de andere kant nylon haren2) Doodle borstel


De DoodleBorstel heeft een flexibele borstelkop (net zoals de Activet Groen), ligt prettig in de hand en is dubbelzijdig te gebruiken.
De borstel is bedoeld voor een zachte vacht en perfect voor het ontklitten van de vacht.

Met de Doodle borstel moet je laagje voor laagje zonder druk uit te oefenen met gelijkmatige bewegingen borstelen. Dit komt ten goede van de belasting van je spieren en gewrichten. Reageert jouw doodle op de borstel, dan borstel je te hard en moet je nog minder druk gebruiken.

Omdat je veel soepeler door de vacht gaat dan met een gewone borstel, wordt de huid van je Doodle ontzien, en blijft de vacht in topconditie. Een absoluut belangrijk voordeel is dat je door de kwaliteit van deze borstel aanzienlijk sneller klaar bent met je borstelbeurt. De acceptatie van je Doodle is dan ook vele malen groter. De Doodleborstel heeft dus borstelvoordeel voor jou als ook voor je hond.

De borstelkop heeft aan allebei de kanten van de borstel pinnen en de borstel is erg duurzaam. De pinnen zijn gemaakt van edelstaal en afgerond zodat deze niet scherp zijn.


- Ontklit de vacht op milde wijze

- Flexibele kop3) Vachtschaar


De vachtschaar is een basis schaar voor de vacht en geschikt voor het knippen van de oogjes en voetjes.


- Voorzien van een kunststof handvat

- Geschikt voor de doodle vacht

- Ook geschikt voor klitten doorknippen4) Waterblazer Tritra PR


De waterblazer Tritra PR is een must voor iedere Doodle bezitter. Deze is uitermate geschikt voor het droog en stofvrij maken van de vacht. Tevens kun je met deze waterblazer klitten en teken opsporen. Hij wordt de "stille topper" genoemd omdat hij beduidend minder geluid maakt dan andere waterblazers.

Blaas je pup altijd op de (trim-)tafel en oefen dit iedere dag. Haal voor te wennen het mondstuk van de slang af, zet het volume op de laagste stand en warmtestand "I".

Houdt de warmte in de gaten met blazen zodat het niet te heet wordt. Zet eerst de waterblazer aan zonder op je pup te blazen en bij goed gedrag kun je belonen.

Ga niet verder als je pup niet relaxt is. De volgende stap is voorzichtig naast je pup blazen. Gaat dit goed dan achter op zijn billen beginnen en dit steeds verder uitbouwen. Als dit lukt, dan het platte mondstuk erop er verder gaan. Als laatste pas het volume omhoog gaan draaien. Wapper niet met de blazer maar beweeg rustig op en neer. Blijf zelf rustig en relaxed en praat niet tegen je pup, dit zal het verzorgen een stuk makkelijker maken.

Blijf je doodle iedere dag helemaal uit/droogblazen. Dit scheelt enorm qua klitten en borstelen.

Voor een lange levensduur van de waterblazer is het belangrijk dat deze hoog staat en niet op de grond. Maak de filter regelmatig schoon in een lauw sopje en veeg de achterkant schoon.- Tritra PR waterblazer 2200 Watt

- Zeer krachtige waterblazer voor het droog, stof en klitvrij maken van de vacht

- Heeft 3 warmtestanden

- Heeft traploze regelbare motor en kan hierdoor van zacht naar hard blazen

- Inclusief 2 spuitmonden en 1 extra filter

- Slang zet uit en krimpt bij gebruik5) Cowboy Magic Shampoo 473 ml


Cowboy Magic Shampoo is een zachte huidvriendelijke shampoo voor de Doodle

Deze shampoo bevat zijde & rozenolie en zorgt er voor dat de vacht minder snel klit.

Was je doodle 1 x per maand ( 2 x shampoo, 1 x conditioner) en in de vachtwissel om de 2 tot 3 weken. Hoe schoner de vacht, hoe makkelijker het borstelen.

Verdun de shampoo in een mengfles 20:1 en schud totdat deze goed is gemend.


- Lost het vuil op zachte wijze op en reinigt het haar

- Voedt haar en huid

- Kan zowel puur als verdund (20:1) gebruikt worden

- Werkt langdurig zonder haar of huid te beschadigen6) Kam


Deze kam dient als controle na gebruik van de Doodle borstel

voor het doorkammen van de vacht en het opsporen van klitten.

Controleer laagje voor laagje. Kom je nog een klit tegen, borstel deze dan eerst weer met de doodleborstel.


- Grove en fijne tanden

- Comfortabele grip7) Mengfles


De mengfles is ideaal voor het aanlengen van shampoos. Vul deze fles met water tot aan het gewenste lijntje (bv 20:1) en vul dan verder aan met shampoo tot aan de fill line. Goed schudden voor gebruik. Bij verdunnen van de conditioner eerst de conditioner in de fles en met gelijke delen warm water verdunnen, daarna goed schudden.8) Ontklit Spray


Heerlijk geurende spray voor een betere doorkambaarheid. Een ontwarrende spray voor het oppervlakkig behandelen van de haarstructuur zodat ontklitten, kammen en borstelen gemakkelijker gaat en haarbreuk zal verminderen. Spray voor en na het borstelen je hond in met de spray en na het bad op een vochtige vacht. Zet je doodle maximaal een half uur in de badjas en blaas daarna de vacht droog met de waterblazer.9) Cowboy Magic Conditioner 473 ml


De conditioner van Cowboy Magic is een uitermate geschikte conditioner voor Doodles. Het geeft de vacht van je hond een extra boost; het glanst en het is makkelijk doorkambaar. Conditioner hersteld de vochtbalans en geeft volume aan de vacht van je hond. Je kunt de Rosewater Conditioner het beste gebruiken in combinatie met de Rosewater Shampoo. Hierbij was je eerst de vacht 2 keer met de shampoo, daarna met conditioner. Deze moet worden verdund met warm water. Verdunnen 20:1
De prijs is inclusief BTW en verzendkosten